080529.



Förlåt för den dåliga uppdateringen (skolan, skolan, skolan) och inte blir det bättre i helgen. Imorgon åker jag till Fridas stuga, vi ska dokumentera en spännande expedition: Jakten på Hullsjöodjuret.

UNDERSÖKNING!

Hallå där!

Det är jättetråkigt att läsa inlägg utan bilder, men nu är det så att ni måste fortsätta läsa ändå. Oavsett om det är fröjdfullt för ögat eller icke.  Min kära klasskamrat Julia håller på att skriva en rapport i svenska A och har valt bloggar som ämne (jag älskar att prata om bloggar med Julia, hon är den enda som man kan prata om Blondinbella med i den här staden). Jag har erbjudit mig (jag blir alltid exalterad över alla andras skolarbet) att hjälpa henne, så därför tänkte jag att alla som bloggar ska få svara på hennes frågor, i kommentatorsfältet:

Hur många bloggar läser du?

Vad för typ av bloggar är det?

Vad för typ av blogg är din blogg?


Hur började du blogga?

Vad får dig att fortsätta?

Vad tror du kommer att bli orsaken till ett framtida avslut?

Påverkas du av dina kommentarer?


Varför tror du modebloggar har blivit mest framgångsrik antalsmässigt?

Varför tror du bloggar har blivit så populärt?

Tack och bock på förhand!


080524.





Jag tänkte bara skriva några rader om ett utav mina fantastiska syskon. Han är min yngsta lillebror. Sex år. En i hans sexårsgrupp gick i skolan i Asien och kan prata "japiska" och han själv gillar att kratta stengången hos grannen. 

Igår höll min bror världens finaste konsert för mig. Han spelade gitarr. Några ackord som han lärt sig på skolan. Och han sjöng. Så fint. En gång la jag upp en bild på honom i min bilddagbok, någon kommenterade att han nog skulle bli en indiepojke med gitarr som alla flickor förälskar sig i. Det tror jag med.

Viktoria, kommer du ihåg?


080523.



Justja! Nu har även min blogg blivit flyttad. Loggar in på en blå sida precis som alla andra nu. Det finns två jobbiga saker tycker jag:

1. Förvirringen när man ska ladda upp bilder. Bredd? Höjd? Rubrik? Text?

2. Att ibland när man skriver så blir all text jättestor. Typ Arial, storlek 24. Och länkarna kladdar ihop sig så ett helt stycke blir blått och understruket.


Annars måste jag medge att mänskligheten briljerar idag. Jag brukar känna så ibland, bland alla koldioxidutsläpp och djurplågeri och styckmord. Klicka här. Sjangdobelt!


Så tänkte jag också tipsa om en liten grej som sänds på teveapparaten ikväll. Klockan tjugotvånollnoll närmare bestämt. På TV4 plus. Mord i Sinnet heter programmet och det är reprisstart (är det ett ord?) av säsong ett. Den bästa säsongen!


080522.

image208

Braiga listan:
- Tacopaj.
- Att Anders och Måns är huvudperson i julkalendern i år. Dom är ju faktiskt bästigast och roligast i världen.
- Att jag och Isabelle åker tåg till Göteborg i sommar och dansar på Way Out West. Och antagligen stannar vi ett tag till på Sveriges framsida och letar i Second Hand-affärer, åker karuseller på något ställe där det finns gröna kaniner och färdas via spårvagn. Kanske hinner man träffa lite fina människor med.
- Det är bara tjugofyra dagar kvar tills det är dags för Where The Action Is, Carl Barat och Stockholm. Och sommarlov.

Dåliga listan:
- Att världens bästaste Mumm-ra inte längre finns.


080522.


Vad världen är fin ibland.


080517.

image201
(jag publicerade bilden i december, i knåååååv. men min kamerasladd är borta. all information om den tas emot tacksamt. och jag har lyssnat på the cure, joy division och libertines på min fina vinylspelare idag. hejdå)

PS. Jag råkade hosta sönder några revben inatt. Aj.
Jag kan inte skratta, börjar gråta istället. Det blir så plågsamt. Roligheter förbjudet tillsvidare!

Tillsvidare tycker jag ni ska läsa en utav världens blommigaste och finaste bloggar

080515.

image199

Följande grejer hade jag i min väska runt påsk. Hittade en bild på datorn som är opublicerad, blir helt illamående när jag ser på den på grund av lutningen, vinkeln, blixten och allt. Vet inte om det beror på att kombinationen feber och dator inte är vinnande eller om bilden helt enkelt är helt galen.

I alla fall.
1 DVDskiva med Control
1 DVDskiva med This is England
2 Pennor från Åhléns
1 Litet skrivblock med Klaxons och Arctic Monkeysklistermärken.
3 Hårspännen.
1 Mascara.
1 Kajalpenna.
1 burk med body butter.
1 USB-minne.
1 iPod
1 Busskort
1 Gammal lånemobil som jag hade tillfälligt medan min var avliden
1 Plånbok
1 bok Pete Doherty : med egna ord av Dave Black
1 par gula wayfarerslookisar från Spanien
1 glasögonfodralspåse som jag fick när jag köpte ett par andra glasögon

PS. Väskan är min mors gamla.

080515.

Oja, jag är dålig. Och halsflussjuk och har hamnat efter i Andra Avenyn och har inte gjort mina läxor eller läst det jag ska eller ringt dit jag borde. Eller hittat kamerasladden (varken till videokameran eller till Olaf) eller ens orkat letat (har bara opublicerade bilder som är fula som jättemycket stryk av en anabola-man). Däremot har jag sett på Scooby Doo på YouTube en hel dag.

080511.

image195
image196

Take your brother down to the sea, have two's on a cigarette.

Fin helg, varma vårnätter. Har inte ens orkat öppna locket på min dator, istället har jag nu under kvällen parkerat vid en gammal en. Med bilder på lussebildar som ser ut som bokstäver som bildar bandnamn, gamla biljetter på konserter som då var mina favoriter och gamla playlists (se nedan). Underbart!

Bilderna ovanför är från en fantastisk dag i hamnen för något år sedan och en bild på mig som har något år på nacken.

Playlist 060723, även kallas The best of Hultsfred 2006.
Cajun Dance Party - Amylase demo
The Pale Pacific - Tribute to Billy Joel
Death Cab For Cutie - Crooked Teeth
Jupiter Sunrise - This Beauty
Peter, Björn and John - Young Folks
[Ingenting] - Slute ge mig råd
Dreamboy - The Big Question

080503.

Längesen något nytt dök upp här. Sen senast har jag firat Valborg, tappat bort två busskort. grillfestat, tv-spelat, dansat, fått uppdraget att tapetsera hela Sundsvall med Peace & Love-affisher och så vidare.

Ikväll blir det lugnt, Ben & Jerrys, gråta till Control och en ny Gossip Girl-bok.

RSS 2.0