080130.

Jag fick 4 biobiljetter av min mormor som går ut idag. Tänkte ha en tävling på bloggen men det finns inget syfte att skicka iväg biljetter som går ut idag när de kommer fram (tidigast) imorgon. Ingen skulle ju ändå hinna använda dem, då är det ju lika bra att jag lottar ut den där använda rosa biljetten som man får när man har lämnat in den där betalbiobiljetten i luckan. (ALLA FATTAR, OK?) Förtrollad står det på den då. Kanske kan få M, L och Fs också. Så om du vill vinna: skriv en dikt som innehåller dessa ord: Andra Avenyn-Håkon, åderbrock, Svenska Missionsförbundets sångbok, Koldioxidbloggen och kalops
(eventuell vinstskatt betalas av vinnaren)

Hehehe. Imorgon ska jag och F handla massa kläder. Hon smittade mig med sina frenetiska shoppingtankar så jag vill bara köpa saker nu, nu, nu, nu, nu. Så ser ni två coola brudar med Tiger of Swedenkassar och designerskor på stan imorgon så är det antagligen inte vi. Vi håller till på H&Ms reahyllor.

080128.



Ibland blir man så less på mänskligheten: släpper ut onödig mängd koldioxid som resulterar i global uppvärmning, styckar sina barn och gömmer dom i källaren, ger sina elever tusen läxor samtidigt, stjäl klasskamraters datorer eller struntar i att sopsortera.


080123.

image88
image87

Idag har jag ledigt och har hunnit med en rejäl sovmorgon, 72 mattetal, fika och sedan fick min lillasyster magsjuka så jag isolerade mig. Usch! Vad jag avskyr vad människokroppen kan göra med mat.

Saker som jag borde göra den närmaste tiden (dvs idag och imorgon):

- Skicka in en arbetsansökan

- Skicka in en annan arbetsansökan

- Göra de sista 9 talen i matteboken

- Göra en redovisning om engelsk musikhistoria

- Påbörja en saga i Svenska A

- Köpa en tröja på H&M som jag länge suktat efter

- Åka förbi biblioteket och låna lite böcker

- Komma på en anledning att inte medverka på idrotten eftersom det är simning på fredag <- kom gärna med förslag


080119.


image81

image82

Kvällen spenderades med tjejerna, kalasigt värre!

Jag vill ha sommar nu, nu, nu. Kan skratta mig lite lycklig åt min och systers resa. Lite solsken i mars.
icanteachyouhowtodoit

080117.


Om sex veckor exakt lämnar jag och min syster Sverige. Då ska jag ha mina jeansshorts och bara ben, vara i solen och inte tänka på något kallt och hjärtlöst från kalla och hjärtlösa Sverige.

When people think of Sweden
I think they have the wrong idea
like Cliff Richards who thought it was just
porn and gonorrhea

And Lou Reed said in the film
"Blue in the face"
that compared to New York City
Sweden was a scary place

Tack Jens!

080114.

image74


Idag såg jag en dokumentär om Jack the Ripper, åt frukt
och insåg att busspriset har höjts till tretton kronor.

080113.

image69

Idag lämnade jag hemmet likt en fågelbebis som provar sina vingar för första gången. Det kändes så efter att ha varit sjuk och isolerad i min bostad i snart 2 veckor. Visserligen var jag varken särskilt fjunig eller kände ett behov utav att bajsa på oskyldiga människor. Antar att det är positivt.
 
Tanken var att jag skulle shoppa mig till lycka. Det fanns dock inget som tilltalade mig till den grad att jag öppnade min plånbok. Allt jag köpte var en brownie, milkshake och äppeljuice som gick lös på femtio enkronor. På McDonalds.

080112.

image66image65

Som jag lovade i kriget mot glasögontjuven kommer här en dagens outfit.
Linne, Monki.
Kjol, omgjord t-shirt från H&M efter  Klaras recept.
Strumpbyxor och basker, Indiska.

Ikväll har jag ätit grönsaksnudlar och äppelfrukostjuice till middag, snart väntar ICAs egna budgetchips framför teven. Sorgligt liv (now it's three in the morning and you're eating alone malde i mitt huvud och den som Julian sjunger om åt säkert inte nudlar från Eldorado).

Ser inte min handled omänskligt smal ut? Jag kanske håller på att svälta utan att jag vet det. Eller muteras till syre.

080112.

image63


Idag tog jag och min kamera Olaf en promenad till en lokal liten kiosk som sköter postutdelningen i min stadsdel, skulle hämta lösenordet till min Internetbank och intjäna ytterligare vuxenpoäng.

Jag tror jag känner mig nöjd.

080111.

En gång för längesen frågade min väninna mig hur blinda människor drömmer.
Det är en tanke som återkommer väldigt, väldigt ofta och den stör mig varje gång; kan blinda människor se när dom drömmer? Om inte hur skiljer dom på dröm och verklighet? Och varför finns det inga kameror i andra människors ögonglober så man kan se världen på det sättet dom gör? Det skulle ju lösa massa gåtor: vad som händer efter döden, om alla ser färgen röd som färgen röd eller om någon ser den som färgen gul men den heter ändå färgen röd eller, som tidigare nämnt, hur blinda drömmer.

Hej alla uppfinnarmän och uppfinnarkvinnor som läser min blogg! Uppfinn min uppfinning omedelbums. Ni får en idé av mig helt gratis mot att ni hjälper mig bli kvitt denna tvångstanke.

image62
Bilden föreställer mig och en annan väninna, men vi ser väldigt fundersamma ut.

080111.

Ett sådant uppmärksammat ämne som min hälsa förtjänar ett eget inlägg. Anledningen till att jag skulle åka till sjukhuset var att jag knappt ätit något sedan nyårsafton och de ville kontrollera alla värden för att eventuellt höja dessa med hjälp av dropp. Dock klarade jag mig utan alltihop.


Imorse var den jobbigaste morgonen hittills, jag kunde inte resa mig utan låg bara och skakade. Jag tror det tyder på att jag tillfrisknar och att min kropp inser att det inte längre går att leva såhär utan näring. 
Dock känner jag mig fortfarande mycket trött och längtar tills klockan blir 20:00 så jag kan gå och lägga mig och sova för natten.

SAKER SOM GLÄDJER MIG I DENNA INTE SVÅRA MEN SJUKA TID:
- Att Laakso och Caesars ska spela i Sundsvall i vår (det ska även Vincent, Petter, Fjärde Världen, Looptroop och Louise Hoffsten, men det intresserar oss icke)
- Att Control har biopremiär i min norrländska stad idag.
- Att jag och Emma inte bara ska till Puerto Rico på sportlovet utan även London till påsk. Eventuellt. Som det ser ut just nu.

SAKER SOM INTE GLÄDJER MIG:
- Jag måste skaffa pengar om jag ska ha råd med konserter, festivaler, alla dessa resor och så vidare.


080108.

Kvällen spenderas på akuten. Fuck på min sjukdom.

080107.

Det här inlägget kunde ha varit en vredesutbrottsattack med dumord och hotelser om överviktiga bufflar på ditt ansikte, men det är det inte. Jag har bestämt mig för att bli vuxen och inte hetsa upp mig för småsaker, jag ska köpa kökshanddukar och äta glass och spara glasspappret på pinnen.


080107.

Det är inte värt att läsa 50p Datakunskap när man får läsa det dubbla på fritiden i form av uppgifter från helvetet!!!!!!!
Fuck jobbiga karaktärsämnen.

080106.

image61
Bildtext: Min officiella pluggbild.

GOD NATT BARN!
Jag tror att många av er, åtminstone de som härstammar från min norrländska skog, ska till skolan imorgon. Det ska inte jag för jag är sjuk. Nu låter jag som en lågstadieunge men jag är nöjd. Visserligen är gymnasiet frivilligt men jag behöver tid till att plugga databaizsaker och se Andra Avenyn.

Såklart, orkar jag inte plugga hatämnet nummer ett så ni kan, som vanligt, känna er välkomna att motivera mig med snällord och kärleksbrev.


080106.

image60

Hej barn!

Jag har insett att numera när familjen samlas för att spela tv-spel spelar jag inte för att vinna utan bara för att styla på sköldpaddan Koopa.
Men han är ju så snygg.

Heeeeheeee. Det är storm i de norrländska skogarna nu! Det blåser som om hundratrettiosju tyrannosaurus rexar har visseltävling.

Bild


080106.

image59

Årets bästa låt: Mumm-ra  - What Would Steve Do
Har lyssnat på den hur många gånger som helst och jag älskar den fortfarande lika mycket.
Hoppas den kan summera varje år tills jag blir 43 (det är då man bör börja lyssna på Radio Guld eller liknande).
Den är så fantastisk.
Men ikväll är det Blur som gäller!

Bild


080105.

Idag följde jag med min mamma till Erikshjälpen. Jag hittade dom finaste nördglasögorna världen skådat, jag blev helt lyrisk för jag samlar på nördglasögon (är asbra att ha ibland) och Wayfarerskopior. I mitt lyckorus sprang jag till min mor för att berätta om dom vackra då jag plötsligt ser en ung kvinna, dvs i min ålder, gå fram till disken och tittar på min glasögon! Hon tar upp dom, hon provar dom, hon betalar dom, hon lämnar affären med dom i en påse! Vem är du och varför har du tagit mina glasögon?!
Hon såg ut som en sådan människa som har en amatörig modeblogg så därför ska jag, i ren hämnd, införa dagens outfitttttttttt och sno alla hennes läsare. När jag blir frisk. Eventuellt. Kanske.
Nu ska jag gråta mig till sömns.


080105.


image58


Ikväll var det London live på SVT2 med bland annat Klaxons och Editors.
Blev lite kär i Tom Smith. Eller Tom med öronen som jag och en väninna brukade kalla honom då allt för många band har en tendens att ha minst en medlem med namnet Tom.

Bild

080104.

När jag omsorgsfullt gjorde ordning mitt fika började jag köksfilosofera. Det var främst två funderingar som jag filosoferade kring och jag tänker härmed i ytterligare ett försök visa min djuphet.

Fundering 1: Varför är blockchoklad så hårt? Jag skulle kunna döda min katt med blockchoklad. Visserligen är det inte lika svårt att döda min katt som det är att döda en pansarsköldpadda i titankläder eller James Bond. Men underskatta inte blockchokladens hårdhet!!!!

Fundering 2: Blondinbella skulle vara Veckans Profil (eller något liknande, kommer inte ihåg exakt eftersom det var ett tag sen jag läste det. Men om du är en viktigpetter så kan du luska ut det på www.blondinbella.se. Oh noes, nu snor hon säkert några utav mina i genomsnitt 13 läsare per dag. Sorgligt.) och fick frågan om hon hade någon hemlig talang (det hade hon, hon kan buktala). Så jag funderade på om jag skulle få frågan någon gång och blev ombedd att bli Veckans Profil i ärofyllda Sundsvalls Tidning på grund utav min fantastiska blogg, ja, vad skulle jag svara då? Är jag talanglös? Ett tag blev jag väldigt förkrossad, såg mitt liv i resumé och när en roadtrip till Hultsfred år 2006 passerade mitt blickfång kom jag på det. Nähääe du, jag har då en talang: jag är en jävel på landskapsdjur! Det är ju ganska hemlig dessutom eftersom jag bara har avslöjat det under Landskapsdjursleken och den har jag bara lekt med folk som jag åkt i en liten bil väldigt länge med.
Landskapsdjur slår buktalning big time.
Tänk till exempel när landskapsdjuren och buktalardockan ska slåss, vem är det då som vinner? Vilka har vassa tänder och klor som Värmlands landskapsdjur? VAA?!
Jag är fortfarande bra.

080104.

image57


Har börjat följa Andra Avenyn på SVTs webb-TV. Fin funktion.
Det bästa med serien är musiken. När alla bokstäverna åker omkring i lilla staden till tonerna av The Cure. Några bokstäver är på spårvagnen, några är instängda i ett skåp. Fascinerande. Undra hur de kunde tämja bokstäverna, de ser ju så tama ut. Hehehehehehehehe.

Det sämsta är att folk uttalar saker så fult.
"Men fråga någOOOOOOOOOOOOOOt dÅÅÅÅÅÅÅeeeeehhh".
Det är skitstörigt, man vill bara köra in en trombon i strupen på dem när dom uttalar saker. Sluta uttala saker, Andra Avenyn! Jag tycker de ska göra stumfilm istället, med roliga djur (så det inte känns så "been there, done that" och dessutom blire lite mer action. rör liksom om i grytan) som håller upp skyltar så att man ska förstå vad som händer. De kanske kan hyra in en haj med knän*. Bra idé.

Bild 

* Såg ett inspelat avsnitt av Mighty Boosh precis, mycket roligt.
** Nu ska jag gå och göra varm choklad som jag ska dricka med tekakor och kiwi. Jag vet att det inte några "**" utmarkerade i texten, men nu låtsas vi.

080103.

Jag har insett att det cirkulerar rätt mycket negativ energi i den här bloggen.
Jag har därför ett tillkännagivande: Alla onda tankar står Bjarne till svars för.

image56

080103.

Eftersom jag är dödligt förkyld och har spenderat lovet mestadels(procentuellt räknat) sovandes på olika ställen så har jag inte lyckats publicera sådana där löften angående det här årets chanser att bli riktigt lajban och prima och finfint och bra och bättre än alla andra år, det bästa någonsin, wihihihi, gud så bra det är. Okeeeej?

Undra om man någonsin lessnar på att alltid försöka göra saker bättre än senast, förra året eller grannen.

Undra om man någonsin kan nöja sig med att vara en medelmåtta och dricka svart kaffe på en pinnstol på ett orangespräckligt plastgolv på ett ålderdomshem istället för sojalatte på ett coolt café med en fondvägg. Kaffe är kaffe, eller hur vare nu?


Här är i alla fall mina löften inför år 2008:

1. Jag ska bli en svår person och skriva dikter, ha djupa tankar och göra konstverk med djupare innebörd så ingen förstår mig för att sedan ha något att klaga på.

2. Jag ska utnyttja min kreativa ådra och låtsas att jag kan skriva vacker musik innan jag får barn som skäms över mig.

3. Jag ska köpa en kattigloo åt min katt till vilken jag kan förpassa honom när man blir skitjobbig mitt i natten och börjar kurra som en ångvält med äter Risifrutti med en vibrerande gaffel.


080103.

Jag har varit vaken en hel natt igen. Den här gången har jag fått panik inför högskoleprovet och suttit och gjort gamla prov och läst tips. Tips på långsikt, på kortsikt, tips under provtiden, tips för varje delprov, osv.

En kris. Ungefär den fjärde parallella för tillfället.

080103.

Jag får stressanfall när jag spelar Pacman; jag börjar fnissa helt hysteriskt och vifta med armarna jättesnabbt så det blir en dammstorm i mitt odammsugna rum.
Jag vet inte om någon delar min sjukdomspotential. Borde skriva en bok om allt jag får ont av, belysningen på IKEA till exempel.

080103.

Jag hatar när folk på TV har kläder från Gina Tricot. Jag kan inte hjälpa det, det är bara så vidrigt.


080102.

image53

Inatt kunde jag bara inte sova. Klev upp vid halv åtta någon gång för äta ischoklad, dricka troccadero och för att iaktta mina grannar som skulle iväg och jobba såhär ganska jättetidigt. Gatan var såklart död, inte en endaste bil eller stelfrusen katt med springmask och en TBCsmittad ekorre i munnen kunde förgylla min morgon med sin närvaro. Så inte kunde jag glädje mig åt någon annans misär heller. Värdelöst.


080102.

image52

Min kropp är proppad med läkemedel.

RSS 2.0